معرفی هنرمندان ادوارد مونك

بوک شهر

1403/2/31

4 بازدید

4387893

ادوارد مونك

1944- 1863 § نروژي

ادوارد مونك يكي از بزرگ‌ترين هنرمندان نروژ محسوب مي‌شود. آثار ژرف و بيمارگونه‌ي مونك، او را به شخصيتي برجسته در جنبش سمبوليسم تبديل كردند و منبع الهام اكسپرسيونيست‌ها شدند.

ادوارد مونک ۱۲ دسامبر ۱۸۶۳ در لوتن، بخشی روستایی در جنوب نروژ به دنیا آمد. پدرش پیش از آن پزشک ارتش بود، اما آن زمان در فرآیند کسب صلاحیت به عنوان پزشک عمومی قرار داشت. دکتر مونک به منظور خدمت‌رسانی در فقیرترین بخش‌های کریستیانی (شهری که در سال ۱۹۲۵ به اسلو تغییر نام داد) به همراه خانواده‌اش به این شهر نقل مکان کرد. حضور در آن‌جا تلفات سنگینی را برای خانواده‌ی خودش به همراه داشت: همسرش در سال ۱۸۶۸ بر اثر ابتلا به سل درگذشت و چند سال بعد این بیماری دخترش را هم از پای درآورد.

این تراژدی‌های پیایی پزشک را دچار اختلال مشاعر کرد. وی با اشتیاقی بیش از حد به مذهب گرایش پیدا کرد و شدیداً پرخاشگر شد. این مشکلات مونک جوان را تحت تأثیر قرار داد. مرگ پدر و برادر و زوال ذهنی خواهر کوچک‌ترش هم آسیب روحی او را تشدید کرد. او بعدها در این مورد نوشت: «بیماری، جنون و مرگ فرشتگان سیاهی بودند که همیشه گهواره‌ام را زیر نظر داشتند و از آن به بعد در سرتاسر زندگی‌ام مرا دنبال کردند...».

تنها پرتو نور در کودکی نکبت‌بار مونک به شکل خاله‌ای مهربان به نام کارن، ظاهر شد. او مسئولیت خانه را بر عهده گرفت و به عنوان یک نقاش مبتدی، ادوارد کودک را تشویق می‌کرد تا چیزهایی بکشد. با این که استعداد هنری مونک خیلی زود بروز کرد، اما در ابتدا به تحصیل در رشته‌ی مهندسی می‌اندیشید. بنابراین، در سال ۱۸۷۹ در یک کالج فنی نام‌نویسی کرد ولی به دلیل بیماری در کمتر از یک سال مجبور شد آن‌جا را ترک کند. او حتی پیش از بهبودی تصمیم خود را برای تغییر مسیر به سوی هنر گرفته بود.

تحصیلات هنری

مونک آموزش رسمی خود را در مدرسه‌ی دولتی هنر و طرح‌پردازی آغاز کرد، اما از دروس خصوصی کریستیان کروگ که از برجسته‌ترین نقاشان آن زمان بود، چیزهای بسیار بیشتر ياد گرفت. کروگ در میان هنرمندان جوان زیرا ارزش‌های پذيرفته‌شده را به چالش می‌کشید و با طبیعت سازش‌ناپذیر خود به سراغ مضامین بحث‌برانگيز مي‌رفت.

 مونک از طریق وی شروع به رفت و آمد در محافل آوانگارد کرد که مهم‌ترین آنها گروهی معروف به «کریستیانیا بوهم» بود. این گروه با تقبیح نگرش‌های بورژوایی و حمایت از آزادی جنسی، جامعه‌ی نروژ را دچار وحشت کرد. با وجود جنجال‌های پیش آمده، استعداد مونک کاملاً عیان بود. بنابراین در سال ۱۸۸۵، او کمک هزینه‌ای برای سفر به پاریس دریافت کرد- این نخستین کمک هزینه‌ی دریافتی توسط مونک بود.

 

Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating

دیدگاه خود را بنویسید